Policies and Guidelines

Home » Policies and Guidelines


  1. EDITORIAL GUIDELINES

O Kosmos, a Hellenic News Pty Ltd publication (“we”, “us”, “our”) is committed to the journalist principles of

  • Honesty
  • Fairness
  • Independence
  • Respect for the Rights of Others.

These principles are outlined in the Media Entertainment and Arts Alliance Journalist Code of Ethics, and particularly in the Australian Press Council journalist guidelines.

The Australian Press Council (“Press Council”, “Council”) guidelines that we have adopted include the following:


The General Principles

Accuracy and clarity

 

  1. Ensure that factual material in news reports and elsewhere is accurate and not misleading and is distinguishable from other content such as opinion.
  2. Provide a correction or other adequate remedial action if published material is significantly inaccurate or misleading.

 

Fairness and balance

 

  1. Ensure that we present the factual material with reasonable fairness and balance and that writers’ expressions of opinion are not based on significantly inaccurate factual material or omission of key facts.
  2. Ensure that where material refers adversely to a person, a fair opportunity is given for subsequent publication of a reply if that is reasonably necessary to address a possible breach of General Principle.

Privacy and avoidance of harm

  1. Avoid intruding on a person’s reasonable expectations of privacy, unless doing so is sufficiently in the public interest.
  2. Avoid causing or contributing materially to substantial offence, distress or prejudice, or a substantial risk to health or safety, unless doing so is sufficiently in the public interest.

Integrity and transparency

  1. Avoid publishing material which has been gathered by deceptive or unfair means, unless doing so is sufficiently in the public interest.
  2. Ensure that conflicts of interests are avoided or adequately disclosed and that they do not influence published material.

Advisory Guidelines

When reporting, we take into consideration the Press Council’s Advisory Guidelines that can be found here:  https://www.presscouncil.org.au/advisory-guidelines/

Advertorials

‘Advertorial’ is the term for newspaper and magazine content that looks like editorial content but is published under a commercial arrangement between an advertiser, promoter or sponsor of goods and/or services and the publisher.

Such commercial arrangements may include payment for articles to be published and undertakings that editorial content will be published in exchange for, or as part of, an agreement to place an advertisement or provide a sponsorship.

‘Advertorials’ should be identified by such terms as “advertisement”, “advertising feature”, “special feature”, “sponsored feature” and the like so that readers are not led to believe that their content is based on editorial news values free of commercial influences.

A.    PRIVACY POLICY

O Kosmos is committed to the protection and respect of privacy and takes its obligations under the Privacy Act 1988 (Cth) very seriously. As a result, we have implemented practices, procedures and systems to comply with our legal obligations and, in particular, to:

  • maintain the confidentiality and security of personal information it collects and holds; and
  • manage its systems, practices and procedures in an open and transparent way.

By “personal information”, we mean information or an opinion about an identified individual or about an individual who is reasonably identifiable from the information.

This Policy sets out how we handle the personal information we collect and hold. This Privacy Policy should be read in conjunction with any agreements we may have with you, such as if you have subscribed to a Kosmos service or product, as that agreement may set out further assurances to privacy and security.

What is Personal Information?

“Personal Information” means any information from which your identity is apparent or can be reasonably ascertained.

Examples of Personal Information we may collect include your name, address, email address, phone number, gender, age, credit or debit card details and personal information you provide in answers to security log-in questions and survey questions.

We obtain Personal Information in many ways, including when you contact us, subscribe to Kosmos, sign up for email news, enter a competition or respond to a survey.

Where reasonable and practicable to do so we will collect your Personal Information directly from you.

We collect your Personal Information for the primary purpose of providing our services to you: to provide you with news, information, products or services that you request and expect from us, and for purposes necessary or incidental to offering our services.

We may also use your Personal Information for secondary purposes closely related to the primary purpose in circumstances where you would reasonably expect such use or disclosure, for example, to provide you with relevant information, including promotions about our products and services or the products and services of our business partners.

As part of our commitment to protecting your privacy, you will be given the opportunity to opt-out from receiving communications from us or third parties.

When we collect Personal Information, we will, where appropriate and possible, explain to you why we are collecting the information and how we plan to use it.

You have no obligation to provide any Personal Information requested by us.

However, if you choose to withhold your Personal Information, we may not be able to provide you with services that depend on the collection and use of that information.

Disclosure of Personal Information

We may disclose your Personal Information in some circumstances, including:

  • our suppliers or people who work for us in the provision of our services, including activities such as managing mailing lists, filling orders, processing payments, sending emails and mail-outs, marketing, research and providing support services;
  • to third parties, where you consent to the use or disclosure: for example, where you have elected to receive direct electronic mail from third parties; and
  • where required or authorised by law.

Security of Personal Information

We store your Personal Information in a manner which reasonably protects it from misuse and loss and unauthorised access, modification or disclosure. We may store your Personal Information with a third-party service provider who has implemented a comparable privacy policy. We will not transfer your Personal Information overseas to a country that is not subject to a comparable privacy scheme or to an organisation that does not implement privacy obligations at least comparable to the obligations that apply in Australia.

Access to Personal Information

You may request access to Personal Information that we hold about you, and you may ask us to correct your Personal Information if you find that it is not accurate, up to date or complete. We will not charge you for such access or amendment.

To protect your privacy and the privacy of others, we will need evidence of your identity before we can grant you access to your Personal Information or amend it.

You can contact us by email or phone using the contact details below. We undertake to respond within 30 days. If the request or complaint will take longer to resolve, we will provide you with a date by which we expect to respond.

Cookies and Analytics

When you visit our website, we may collect information about your computer or device (including your IP address, operating system and browser type) and details of your visits to our site (including the date, time and duration of your visit, traffic and location information, which pages you visit, weblogs and other communication information).

We may track your response to our advertisements, emails or content and compile statistics about an advertising or email campaign. We may share de-identified information with third parties and employ analytic programs, such as Google Analytics, to provide analysis which assists us in understanding the performance of our campaigns. To conduct these or other activities, our service providers or we may use cookies or other forms of the local device storage.

The information thus collected will be used solely for our internal purposes in managing our services and improving their functionality and reliability and in improving the selection of advertisements or content for groups of individuals.

Cookies and other similar technologies help us serve relevant ads to you more effectively. They also help us collect aggregated audit data, research, and performance reporting for advertisers. Pixels enable us to understand and improve the delivery of ads to you, and to know when certain ads have been shown to you. Since your web browser may request advertisements and web beacons directly from ad network servers, these networks can view, edit or set their cookies, just as if you had requested a web page from their site.

We do not use cookies to create a profile of your browsing behaviour on third-party sites; we do use aggregate data from third parties to show you relevant, interest-based advertising. We may track your response to our advertisements, emails and content, determine your ability to receive HTML-based email messages, learn how many users open an email, and allow our service providers to compile aggregated statistics about an email campaign that we are running. This information may be shared, only when anonymised, with third parties to assist them in understanding the performance of advertising in our services.

Links to other websites

Our website may contain links to other websites and social media sites. We are not responsible for the privacy practices of such other sites. When you follow a link to another website, we advise you to read their privacy policy.

Privacy Enquiries and Complaints

If you have any queries or complaints about a privacy issue or our Privacy Policy, please contact us by email: kosmos@kosmos.com.au

If you suspect any misuse or loss of, or unauthorised access to, your Personal Information, please let us know immediately.

  1. COMPLAINTS

 

O Kosmos – including all our publications and social media pages (“we”, “us”, “our”) takes complaints about our editorial performance very seriously.

Editorial complaints generally need to be about our content or social media posts.

You will need to tell us where and when you saw or read the content you are complaining about and why you feel it did not comply with our editorial standards.

How to lodge a complaint

Email: Send your email to kosmos@kosmos.com.au

Mail: Send your letter to

O Kosmos Newspaper

5 Belgrave St

Kogarah

NSW 2217

The best way to lodge your complaint is via email. 

  • Please provide a valid email address, so that you can receive a reply
  • Please tell us which content you are complaining about – for example, the social media platform the content was on, the type of content (interview, review, article, social media post, report/share, comment by any of our social media pages or employees, live event etc.), the title and the date and time it was posted or published.
  • Please outline the nature of your concerns – if you are alleging a breach of our Editorial Policies, tell us which standards you believe have been breached and your reasons for coming to this view.
  • Please also note that we expect our readers to correspond with us in good faith and the same courteous terms they would expect to receive in reply. Offensive or abusive correspondence will not receive a response from any of our pages or publications.

What will happen to your complaint?

If your complaint is about a matter of personal taste or preference, we will note your concerns. We might also ask the editor responsible for the content to provide you with a response.

If your written complaint relates to our editorial standards (as set out in our Editorial Policies) and identifies a specific item of our content as possibly breaching these standards, we will review carefully.

Please note that we do not accept a complaint if it is received more than 12 months after the content was published on our platforms. We usually respond within 30 days of receiving your complaint. We review the material that you have complained about and assess its compliance with our editorial standards.

We take into account other relevant material, and we write to you and advise of our findings. Where applicable, we also advise of any remedial action that will be or has already been taken. If your complaint is covered by our Editorial Policies, we will also advise you of your option to refer the matter to the Australian Communications and Media Authority.

If you were expecting a response and have not received one, please contact us on (02) 9553 6955 during business hours (AEST).

If you are not satisfied with our handling of a complaint covered by our Editorial Guidelines, you can refer your complaint to the Australian Communications and Media Authority (ACMA).

About ACMA

ACMA is an independent federal statutory authority responsible for the regulation of free-to-air radio and television, pay TV, digital broadcasting and internet content in Australia.

You can telephone ACMA (toll-free) on 1800 226 667 or write to ACMA at PO Box Q500, Queen Victoria Building, NSW 1230. The ACMA website is available at www.acma.gov.au.

Correction of errors

When errors occur, we accept responsibility and act promptly and appropriately per our Editorial Policies. Corrections will be made in a timely manner and a form most suited to the circumstances.  You can request a correction by sending an email kosmos@kosmos.com.au

Legal matters

Regarding legal matters, please contact Hellenic News Pty Ltd 5 Belgrave St, Kogarah NSW 2217

Policy Updates

These policies may change from time to time.

This website was last updated on 15 May 2020.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

  1. Αρχές Έκδοσης

Ο Κόσμος, έκδοση της Hellenic News Pty Ltd (“εμείς”), ακολουθεί τις δημοσιογραφικές αρχές όπως ορίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας του Australian Press Council.

  • Ειλικρίνεια
  • Δικαιοσύνη
  • Ανεξαρτησία
  • Σεβασμός Δικαιωμάτων των Άλλων.


Γενικές Αρχές

Ακρίβεια και διαφάνεια

  1. Ελέγχουμε ότι τα γεγονότα που δημοσιεύουμε στην έντυπη έκδοσή μας και στο διαδίκτυο ώστε να είναι ακριβή, να μην παραπλανούν τους αναγνώστες και να διακρίνονται από τα άρθρα γνώμης.
  2. Σε περίπτωση που δημοσιευμένη ύλη είναι ανακριβής ή παραπλανητική προχωρούμε στην κατάλληλη διορθωτική ενέργεια.

Δικαιοσύνη και προσβασιμότητα.

  1. Φροντίζουμε τα γεγονότα να παρουσιάζονται ισορροπημένα και οι συντάκτες να μην παραλείπουν βασικά γεγονότα όταν εκφράζουν προσωπικές απόψεις.
  2. Διασφαλίζουμε ότι όταν τα άρθρα μας αναφέρονται αρνητικά σε ένα άτομο να παρέχεται η ευκαιρία δημοσίευσης απάντησης του ατόμου σε μεταγενέστερο χρόνο.

Διατήρηση απορρήτου και αποφυγή βλάβης

  1. Αποφεύγουμε την παραβίαση των εύλογων προσδοκιών κάθε ατόμου σε σχέση με το προσωπικό του απόρρητο, εκτός αν υπάρχει επαρκής λόγος υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
  2. Αποφεύγουμε τη συνεισφορά σε ή την πρόκληση αδικήματος, προκατάληψης, σημαντικού κινδύνου για την υγεία ή την ασφάλεια, εκτός αν υπάρχει επαρκής λόγος υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.

Ακεραιότητα και διαφάνεια

  1. Αποφεύγουμε τη δημοσίευση υλικού που έχει παραχθεί με παραπλανητικά ή αθέμιτα μέσα, εκτός αν υπάρχει επαρκής λόγος υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
  2. Φροντίζουμε τα συμφέροντα μας να αποκαλύπτονται επαρκώς ώστε να μην επηρεάζουν το προς δημοσίευση υλικό.

Συμβουλευτικές Οδηγίες:

Για την παραγωγή των ειδήσεων λαμβάνουμε υπόψη τις Συμβουλευτικές Οδηγίες του

Press Council’s Advisory Guidelines τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

https://www.presscouncil.org.au/advisory-guidelines/

Διαφημιστικά άρθρα

Ο όρος «διαφημιστικό άρθρο» αναφέρεται στο περιεχόμενο εφημερίδων και περιοδικών που μοιάζει με δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, αλλά δημοσιεύεται υπό εμπορική συμφωνία μεταξύ διαφημιστή ή χορηγού και του εκδότη.

Τέτοιες εμπορικές συμφωνίες μπορεί να περιλαμβάνουν πληρωμή για άρθρα που πρόκειται να δημοσιευθούν και δεσμεύσεις ότι το συντακτικό περιεχόμενο θα δημοσιευτεί σε αντάλλαγμα ή ως μέρος μιας συμφωνίας για την τοποθέτηση διαφήμισης ή την παροχή χορηγίας.

Τα «διαφημιστικά μηνύματα» πρέπει να προσδιορίζονται με όρους όπως «διαφήμιση», «διαφήμιση», «ειδικό άρθρο», ώστε οι αναγνώστες να μην  θεωρήσουν ότι το περιεχόμενό τους βασίζεται σε συντακτικές ειδήσεις χωρίς εμπορικές επιρροές.

A.    Πολιτική απορρήτου

Ο Κόσμος δεσμεύεται για την προστασία και το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις του βάσει του Νόμου περί απορρήτου 1988 (Cth). Ως αποτέλεσμα, εφαρμόζουμε πρακτικές, διαδικασίες και συστήματα τα οποία μας βοηθούν να συμμορφωνόμαστε με τις νομικές μας υποχρεώσεις και, ειδικότερα, για:

  • τη διατήρηση της εχεμύθειας και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε και διατηρούμε και
  • τη διαχείριση των συστημάτων, πρακτικών και διαδικασιών με ανοιχτό και διαφανή τρόπο.

Με τον όρο «προσωπικά δεδομένα», εννοούμε πληροφορίες ή μια γνώμη για ένα άτομο του οποίου η ταυτότητα κοινοποιείται ή για ένα άτομο η ταυτότητα του οποίου είναι εύλογα αναγνωρίσιμη από τις παρεχόμενες πληροφορίες.

Αυτή η Πολιτική καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουμε και διατηρούμε. Η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πρέπει να διαβαστεί σε συνδυασμό με τυχόν συμφωνίες που ενδέχεται να έχουμε μαζί σας, όπως εάν έχετε αγοράσει ή εγγραφεί σε μια υπηρεσία μας, καθώς αυτή η συμφωνία ενδέχεται να περιέχει περαιτέρω εγγυήσεις σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια.

Προσωπικά Δεδομένα

Ο όρος «προσωπικές δεδομένα» περιλαμβάνει  κάθε πληροφορία από την οποία είναι εμφανής η ταυτότητά σας ή μπορεί εύλογα να εξακριβωθεί.

Παραδείγματα προσωπικών πληροφοριών που ενδέχεται να συλλέξουμε περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου, το φύλο, την ηλικία, τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και τα προσωπικά στοιχεία που παρέχετε σε απαντήσεις σε ερωτήσεις σύνδεσης ασφαλείας και ερωτήσεις έρευνας.

Συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα με διάφορους τρόπους, όπως όταν επικοινωνείτε μαζί μας,  κάνετε εγγραφή για νέα μέσω email, συμμετέχετε σε διαγωνισμό ή απαντάτε σε μια έρευνα.

Όπου είναι λογικό και εφικτό να το κάνουμε, θα συλλέξουμε τα προσωπικά σας δεδομένα απευθείας από εσάς.

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με κύριο σκοπό την παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς: για να σας παρέχουμε νέα, πληροφορίες, προϊόντα ή υπηρεσίες που ζητάτε και περιμένετε από εμάς, και για σκοπούς απαραίτητους ή παρεπόμενους από την παροχή των υπηρεσιών μας.

Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για δευτερεύοντες σκοπούς που σχετίζονται στενά με τον πρωταρχικό σκοπό, για παράδειγμα για να σας παρέχουμε πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων προωθήσεων των προϊόντων/υπηρεσιών μας καθώς και των προϊόντων/υπηρεσιών των συνεργατών μας.

Ως μέρος της δέσμευσής μας για την προστασία του απορρήτου σας, θα σας δοθεί η ευκαιρία να εξαιρεθείτε από τη λήψη μηνυμάτων από εμάς ή από τρίτα μέρη.

Όταν συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα, όπου είναι απαραίτητο και δυνατόν, θα σας εξηγήσουμε γιατί συλλέγουμε τις πληροφορίες και πώς σκοπεύουμε να τις χρησιμοποιήσουμε.

Δεν έχετε καμία υποχρέωση να μας παρέχετε προσωπικά δεδομένα που ζητήσαμε.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να αποκρύψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ενδέχεται να μην μπορούμε να σας παρέχουμε υπηρεσίες που εξαρτώνται από τη συλλογή και τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Χρήση Προσωπικών Δεδομένων

Ενδέχεται να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας δεδομένων σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως:

  • σε άτομα που εργάζονται για εμάς ή τους προμηθευτές μας στην παροχή των υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων όπως διαχείριση λιστών αλληλογραφίας, διεκπεραίωσης παραγγελιών και πληρωμών, αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αλληλογραφίας, μάρκετινγκ, έρευνας και παροχής υπηρεσιών υποστήριξης.
  • σε τρίτα μέρη, όπου συναινείτε στη χρήση ή την αποκάλυψη: για παράδειγμα όταν έχετε επιλέξει να λαμβάνετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τρίτα μέρη
  • όπου απαιτείται ή εξουσιοδοτείται από το νόμο.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας στοιχεία με τρόπο που τον προστατεύει εύλογα από κακή χρήση και απώλεια και από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, τροποποίηση ή αποκάλυψη. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτο πάροχο υπηρεσιών που έχει εφαρμόσει μια συγκεκριμένη πολιτική απορρήτου. Δεν θα μεταφέρουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα στο εξωτερικό σε χώρα που δεν υπόκειται σε συγκρίσιμο σύστημα απορρήτου ή σε έναν οργανισμό που δεν εφαρμόζει υποχρεώσεις απορρήτου τουλάχιστον συγκρίσιμες με τις υποχρεώσεις που ισχύουν στην Αυστραλία.

Πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα

Μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας και να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία εάν διαπιστώσετε ότι δεν είναι ακριβή, ενημερωμένα ή πλήρη. Η παρέμβαση ή τροποποίηση δεν θα σας επιβαρύνει οικονομικά.

Για λόγους ασφαλείας, θα χρειαστούμε αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά σας πριν μπορέσουμε να σας παραχωρήσουμε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα ή να τα τροποποιήσουμε.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email ή τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας της εφημερίδας μας. Δεσμευόμαστε να απαντήσουμε εντός 30 ημερών. Εάν το αίτημα ή το παράπονο σας δεν απαντηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα, θα σας παράσχουμε μια ημερομηνία κατά την οποία αναμένουμε να απαντήσουμε.

Πολιτική Cookies και Analytics

Τι είναι cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες, τα οποία αποστέλλονται από το λογισμικό διαχείρισης του site και της εφαρμογής app και αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη- επισκέπτη. Αποστολή cookies εκτελείται όταν επισκέπτεστε το site και την εφαρμογή app.

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP, του λειτουργικού συστήματος και του τύπου του προγράμματος περιήγησής σας) και λεπτομέρειες για τις επισκέψεις σας στον ιστότοπό μας (συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας, της ώρας και της διάρκειας της επίσκεψής σας, της κυκλοφορίας και της τοποθεσίας σας,  ποιες σελίδες επισκέπτεστε, ιστολόγια και άλλες πληροφορίες επικοινωνίας).

Ενδέχεται να παρακολουθούμε τις απαντήσεις σας στις διαφημίσεις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το περιεχόμενό μας και να συλλέγουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με μια διαφήμιση ή μια καμπάνια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενδέχεται να μοιραστούμε μη ταυτοποιημένες πληροφορίες με τρίτα μέρη και να χρησιμοποιήσουμε αναλυτικά προγράμματα, όπως το GoogleAnalytics, για να παρέχουμε ανάλυση που μας βοηθά να κατανοήσουμε την απόδοση των καμπανιών μας. Για τη διεξαγωγή αυτών ή άλλων δραστηριοτήτων, εμείς ή οι πάροχοι υπηρεσιών μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies ή άλλες μορφές αποθήκευσης τοπικών συσκευών.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για εσωτερικούς σκοπούς στη διαχείριση των υπηρεσιών μας, στη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αξιοπιστίας τους και στη βελτίωση της επιλογής διαφημίσεων ή περιεχομένου για ομάδες ατόμων.

Τα cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες μας βοηθούν να προβάλλουμε συναφείς διαφημίσεις πιο αποτελεσματικά. Μας βοηθούν επίσης να συλλέγουμε συγκεντρωτικά δεδομένα ελέγχου, έρευνας και αναφοράς απόδοσης για διαφημιζόμενους. Τα εικονοστοιχεία μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε την προβολή διαφημίσεων σε εσάς και να γνωρίζουμε πότε έχουν εμφανιστεί ορισμένες διαφημίσεις σε εσάς. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web μπορεί να ζητήσει διαφημίσεις απευθείας από διακομιστές δικτύου διαφημίσεων, αυτά τα δίκτυα μπορούν να προβάλλουν, να επεξεργάζονται ή να ρυθμίζουν τα δικά τους cookie, σαν να είχατε ζητήσει μια ιστοσελίδα από τον ιστότοπό τους.

Δεν χρησιμοποιούμε cookies για να δημιουργήσουμε ένα προφίλ της συμπεριφοράς περιήγησής σας σε ιστότοπους τρίτων, χρησιμοποιούμε συγκεντρωτικά δεδομένα από τρίτα μέρη για να σας δείξουμε σχετικές διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος. Ενδέχεται να παρακολουθήσουμε την απάντησή σας στις διαφημίσεις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το περιεχόμενό μας, να προσδιορίσουμε την ικανότητά σας να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονται σε HTML, να μάθουμε πόσοι χρήστες ανοίγουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να επιτρέπουμε στους παρόχους υπηρεσιών μας να λαμβάνουν συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με μια καμπάνια email που εκτελούμε. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να κοινοποιηθούν ανώνυμα, με τρίτους για να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν την απόδοση της διαφήμισης στις υπηρεσίες μας.

Σύνδεσμοι με άλλους ιστότοπους

Ο ιστότοπός μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους καθώς και ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές απορρήτου τέτοιων άλλων ιστότοπων. Όταν ακολουθείτε έναν σύνδεσμο προς έναν άλλο ιστότοπο, σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου του

Ερωτήσεις για ζητήματα Απορρήτου και Παράπονα

Εάν έχετε απορίες ή παράπονα σχετικά με ένα ζήτημα απορρήτου ή την Πολιτική απορρήτου μας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: kosmos@kosmos.com.au

Εάν υποψιάζεστε οποιαδήποτε κατάχρηση ή απώλεια ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία, ενημερώστε μας αμέσως.

  1. ΠΑΡΑΠΟΝΑ 

O Κόσμος – συμπεριλαμβανομένων όλων των εκδόσεών του και των σελίδων κοινωνικών μέσων (“εμείς”, “εμάς”, “μας”) λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη παράπονα που σχετίζονται με την έκδοση.

Τα παράπονα προς τη σύνταξη πρέπει γενικά να αφορούν στο περιεχόμενο ή τις δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων.

Θα πρέπει να μας πείτε πού και πότε είδατε ή διαβάσατε το περιεχόμενο για το οποίο παραπονιέστε και γιατί πιστεύετε ότι δεν συμμορφώθηκε με τις συντακτικές οδηγίες.

Πως μπορείτε να παραπονεθείτε

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Στείλε το email σας στη διεύθυνση kosmos@kosmos.com.au

Ταχυδρομείο: Στείλτε την επιστολή σας στη διεύθυνση

O Kosmos Newspaper,  5 Belgrave St, Kogarah NSW 2217

 

  • Παρακαλούμε όπως μας παρέχετε μία έγκυρη ηλεκτρονική διεύθυνση ώστε να μπορέσουμε να σας απαντήσουμε.
  • Παρακαλούμε να μας αναφέρετε το περιεχόμενο για το οποίο κάνετε το παράπονο (τίτλος άρθρου, ημερομηνία έκδοσης) και για ποιο λόγο πιστεύετε ότι παραβαίνει τις αρχές μας.
  • Περιμένουμε οι αναγνώστες να επικοινωνούν μαζί μας με καλή πίστη και με την ίδια ευγένεια που θα περίμεναν να λάβουν ως απάντηση. Δεν απαντούμε σε προσβλητική ή καταχρηστική αλληλογραφία.

Εάν το παράπονό σας είναι ζήτημα προσωπικού γούστου, θα λάβουμε υπόψη μας τις ανησυχίες σας.

Εάν η γραπτή σας διαμαρτυρία σχετίζεται με τα συντακτικά μας πρότυπα (όπως ορίζονται παραπάνω) και εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο σημείο του περιεχομένου μας που πιθανώς παραβιάζει αυτά τα πρότυπα, θα εξετάσουμε την διαμαρτυρία σας προσεκτικά.

Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι δεν μπορούμε να ερευνήσουμε παράπονα για περιεχόμενο που έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα μας για χρονικό διάστημα πλέον του έτους (12 μήνες).   Συνήθως απαντάμε εντός 30 ημερών από την παραλαβή της επιστολής.

Εάν δε λάβετε απάντηση εντός 30 ημερών, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο (02) 9553 6955

εργάσιμες μέρες και ώρες.

Εάν θεωρείτε ότι δεν έχετε πάρει ικανοποιητική απάντηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο φορέα Australian Communications and Media Authority (ACMA) στο τηλέφωνο 1800 226 667 ή στέλνοντας επιστολή στη διεύθυνση

ACMA

PO Box Q500, Queen Victoria Building, NSW 1230.

Περισσότερα για το ACMA μπορείτε να μάθετε εδώ: www.acma.gov.au.

Αποκατάσταση λαθών και ανακριβειών

Όπου προκύπτουν λάθη, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και προβαίνουμε σε αποκατάσταση σύμφωνα με τις αρχές και την ηθική μας.

Μπορείτε να ζητήσετε μια διόρθωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση kosmos@kosmos.com.au

Νομικά ζητήματα

Για οποιοδήποτε νομικό ζήτημα παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Hellenic News Pty Ltd (02) 9553 6955

Το παρόν κείμενο αναθεωρείται ανά διαστήματα.

Η τελευταία αναθεώρηση έγινε στις 15 Μαΐου 2020

Bookmark